Pannenkoekenhuis

Pannenkoekenhuis kan op Van Markenplantsoen

In het gebouwtje De Verbeelding op de speelplaats aan het Van Markenplantsoen zou een pannenkoekenrestaurant of andere horecagelegenheid kunnen komen. De huurder van het gebouw moet dan wel een commerciële huur betalen. De Verbeelding verhuren tegen een symbolisch bedrag is wettelijk niet mogelijk. Dat heeft wethouder Jeroen Klaasse (D66) meegedeeld in antwoord op een reeks vragen en suggesties over de invulling van De Verbeelding op Facebook. Aanleiding daarvoor is vooral dat het gebouw het grootste deel van de tijd leeg staat. Omwonenden en andere Diemenaren doen daarom veel suggesties om het gebouw te gaan gebruiken. Een aantal initiatiefnemers gaat nu praten met de Stichting Welzijn Diemen over verdere activiteiten in De Verbeelding.