Veiligheid Diemerplein

VVD stelt vragen over veiligheid Diemerplein

De VVD-fractie in de gemeenteraad heeft opheldering gevraagd over de veiligheid in winkelcentrum Diemerplein. Aanleiding is dat het brandalarm zo vaak afgaat dat winkeliers of het winkelend publiek daarop niet meer reageren. ‘’De meeste winkeliers ontruimen de winkel niet, de meeste mensen winkelen gewoon door. Er is geconstateerd dat tijdens een alarm mensen niet worden tegengehouden bij de ingangen, waardoor er nog meer mensen het winkelcentrum in gaan. Ook de toegang tot de parkeergarage blijft gewoon werken, waardoor automobilisten ondanks het alarm met de auto naar binnen kunnen,’’ aldus de fractie.
De VVD is van mening dat dit in potentie een gevaarlijke situatie oplevert. ‘’Wanneer er een keer echt iets aan de hand is en de ontruiming komt te laat op gang kan dit grote gevolgen hebben.’’ De fractie wil daarom van B&W weten of ze op de hoogte is van het te pas en te onpas afgaan van het alarm. Wat is daarvoor de reden en wat is er ondernomen om dat op te lossen, aldus de vragen. ‘’Hoe verklaart u dat er tijdens een alarm gewoon publiek wordt toegelaten tot het winkelcentrum?’’ Ook wil de VVD weten of er een ontruimingsplan is en of dat regelmatig wordt geoefend.