Intentie Middelbare

Middelbare school in Diemen stap dichterbij

De gemeente Diemen heeft een intentieovereenkomst getekend met de Stichting Openbare Scholengemeenschap Bijlmer (OSB) voor een onderzoek naar een middelbare school. De overeenkomst werd ondertekend door Saskia Grotenhuis, bestuurslid van OSB, en wethouder onderwijs Jeroen Klaasse. Gemeente en OSB verklaren zich daarmee bereid samen de haalbaarheid te onderzoeken en, na een positief resultaat, de realisatie van een middelbare school te willen voorbereiden. Klaasse: ‘’Ik ben blij dat hiermee de eerste stap gezet is voor de vestiging van een middelbare school in Diemen; dat is een langgekoesterde wens van veel inwoners. Ik ben ook blij dat de OSB zich bereid heeft verklaard met ons dit traject te willen doorlopen”. De gemeenteraad heeft eind februari al een voorbereidingskrediet voor financiering van het onderzoek beschikbaar gesteld. De eerste activiteiten zijn nu gericht op het vinden van locaties voor de tijdelijke huisvesting en de definitieve huisvesting.