Uitslagenavond

Uitslagenavond in gemeentehuis Diemen

In het gemeentehuis van Diemen worden woensdag 21 maart de uitslagen bekend gemaakt van de op die dag te houden verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad. De negen stembureaus gaan open om 07.30 uur en sluiten om 21.00 uur. Daarna worden eerst de stemmen voor de raadsverkiezingen geteld om zo snel mogelijk een uitslag te hebben. Pas daarna gaan de telers aan de slag met de stemmen voor het referendum over de sleepwet dat op dezelfde dag wordt gehouden. De uitslagenavond begint direct na het sluiten van de stembureaus. Verwacht wordt dat rond middernacht duidelijk zal zijn wat in grote lijnen de zetelverdeling in de nieuwe gemeenteraad is. Die nieuwe raad telt net als de huidige 21 zetels en zal op 29 maart tijdens een speciale zitting worden geïnstalleerd.