formateur diemen

Ruud Grondel gaat vorming college Diemen leiden

De huidige Groen Links wethouder Ruud Grondel gaat de eerste activiteiten rond de vorming van een nieuw college van wethouders in Diemen leiden. Dat komt voort uit het feit dat Groen Links ook in Diemen de grootste partij is geworden met volgens de voorlopige uitslag vijf raadszetels, drie meer dan tot nu toe. De leden van de nieuwe raad houden vrijdagavond onder leiding van Grondel een eerste overleg over hun idee├źn voor de collegevorming en de daarbij te volgen procedure. Die bijeenkomst in het gemeentehuis is openbaar. De nieuw-gekozen gemeenteraad wordt echter pas tijdens een bijzondere vergadering op 29 maart ge├»nstalleerd. Grondel zelf keert overigens niet terug als wethouder, hij stopt er na drie ambtstermijnen mee.