leden

Meeste voorkeurstemmen voor Jeannette Pietersen

Jeannette Pietersen heeft bij de raadsverkiezingen van woensdag 378 voorkeursstemmen gehaald, het hoogste aantal van alle kandidaten. Pietersen, momenteel raadslid en vroeger ook wethouder, staat vijfde op de lijst van D66. Nieuwkomer Yeliz Yildiz-Kaya volgt op kleine afstand met 365 voorkeursstemmen. Zij staat derde op de lijst van GroenLinks en is in de raad gekozen. Een andere nieuwkomer, Sofie Kuilman, kreeg 316 voorkeurstemmen en is als nummer twee op de lijst van de PvdA eveneens gekozen tot raadslid. Het aantal voorkeursstemmen bleef bij alle andere kandidaten ruim onder de 200. Zo kreeg oudgediende Sylvia Raveling van de Ouderenpartij Diemen er 168, kwam fractieleider Kai de Haan van D66 op 110 terwijl zijn partijgenoot Rick Poelwyck met 141 nog wat hoger uitkwam.