Zetelverdeling Diemen

Zetelverdeling in raad Diemen staat nu vast

De zetelverdeling in de definitieve uitslag van de verkiezingen voor de gemeenteraad van Diemen komt volledig overeen met de tijdens de uitslagenavond al bekend geworden voorlopige resultaten. GroenLinks is de grootste fractie met vijf raadsleden, drie meer dan nu. D66 wint één zetel en komt daarmee op vier. De PvdA en de VVD blijven met drie mensen in de nieuwe raad. Leefbaar Diemen moet één zetel inleveren en gaat daarmee naar twee zetels. Ouderenpartij Diemen krijgt eveneens twee zetels terwijl het CDA en nieuwkomer Ons Diemen elk één zetel hebben verworven. De Partij van de Ouderen is er niet in geslaagd voldoende stemmen te halen om in de raad te komen. De SP en Diemen Linksaf deden niet mee aan de verkiezingen en komen dus niet terug.