Kinderopvang

Te weinig kinderopvang in nieuwe wijken Diemen

In de snelgroeiende nieuwe wijken van Diemen Plantage de Sniep en Holland Park zijn te weinig mogelijkheden voor kinderopvang. De wijken hebben veelal grotere woningen waar gezinnen met kinderen komen wonen waarvoor adequate opvang nodig is, stelt de raadsfractie van de VVD in vragen aan B&W van Diemen. De fractie heeft het dan over opvang voor jonge kinderen voor en tijdens de basisschool, dus crèche, peuterspeelzaal, kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. Als die faciliteiten niet voldoende zijn, dan wil de VVD van B&W weten wat ze daaraan gaan doen. Vindt het college de voorzieningen wel adequaat, dan vraagt de fractie op welke criteria dat dan gebaseerd is. Ook vraagt de partij welke informatie over kinderopvang in Diemen wordt gegeven aan nieuwkomers.