Blauwe zone

Per 1 mei blauwe zone in wijken bij station Diemen

De blauwe parkeerzone in de wijken Spoorzicht en Buitenlust in Diemen gaat op 1 mei in. Tot nu toe kan in deze woongebieden nog vrij geparkeerd worden wat tot veel overlast leidt van reizigers die hier hun auto neerzetten en vervolgens de trein pakken. Het grote parkeerterrein bij station Diemen – een P&R voorziening – blijft echter buiten de blauwe zone.
Verder wordt ook de blauwe zone in het zuidwestelijk deel van de Kruidenwijk in Diemen-Zuid per 1 mei van kracht. In het kader van het parkeerbeleid is ook besloten dat kopers van woningen in het nieuwbouwproject De Post in het centrum van Diemen geen bezoekerspassen aan kunnen vragen. Wie hier op bezoek komt, zal voor het parkeren moeten betalen of moeten uitwijken naar de blauwe zones op grotere afstand.