Computerstoring

Computerstoring treft gemeente Diemen

De gemeente Diemen is donderdag 12 april getroffen door een computerstoring. Daardoor waren de systemen twee uur lang niet beschikbaar. De oorzaak was wel snel gevonden waardoor de systemen in de loop van de ochtend weer opgestart konden worden. ‘’Helaas hebben wij niet kunnen voorkomen dat er enige overlast is geweest in de dienstverlening naar onze inwoners. De gemeente was telefonisch niet bereikbaar en ook de telefooncentrale lag eruit. De bezoekers van burgerzaken konden niet geholpen worden. Wij hebben deze bezoekers in de loop van de ochtend gebeld en iedereen is inmiddels langs geweest. Uiteraard doen wij er alles aan om dit soort situaties te voorkomen maar helaas laat techniek ons soms in de steek. Ondanks het feit dat dit een overmacht situatie was, is het toch vervelend voor onze inwoners,’’ schrijft burgemeester Erik Boog in een uitleg.