Informatiecampagne

Informatiecampagne over nieuwe OV-net

Om gebruikers van het openbaar vervoer in en rond Amsterdam vertrouwd te maken met het nieuwe lijnennet dat na de opening van de Noord/Zuidlijn op 22 juli ingaat – waaronder de veranderingen van lijn 9 naar en van Diemen – start een grote informatiecampagne wijnemenjemee.nl. Voor Diemen gaat het alleen om het veranderen van Lijn 9 in Lijn 19 en het verleggen van de route van die tram waardoor die niet meer naar het CS maar voortaan wel naar bijvoorbeeld het Leidseplan zal rijden. Buslijn 44 van en naar Diemen-Noord blijft ongewijzigd. De campagne is georganiseerd door het GVB, Connexxion en de Vervoerregio Amsterdam. ‘’Voor veel mensen betekent het, dat hun dagelijkse reis verandert. Wij nemen u mee naar de grootste veranderingen en gaan graag met u in gesprek over het hoe en waarom van het vernieuwde lijnennet,’’ schrijven die partijen in een toelichting.