formateur diemen

Overleg nieuw college ‘begint op te schieten’

De onderhandelingen tussen GroenLinks, D66 en de PvdA over de vorming van een nieuw college van wethouders in Diemen verlopen in goede sfeer. ‘’Het begint op te schieten’’, zegt informateur Ruud Grondel. ‘’We zijn begonnen met inhoudelijke presentaties door de organisatie en gesprekken op allerlei thema’s. Vanaf vorige week wordt er dieper gekeken. Mijn indruk is dat het proces tot nu toe het onderling vertrouwen heeft versterkt. Het lijkt erop dat de onderhandelaars er in mei uit zouden moeten kunnen zijn.” Grondel adviseerde na de raadsverkiezingen GroenLinks Diemen om als eerste een coalitie te onderzoeken met D66 en de PvdA. In deze combinatie komt volgens de informateur de verkiezingsuitslag goed tot zijn recht. Komt deze coalitie tot stand, dan is dat in feite een voortzetting van het huidige college met dan wel een andere wethouder voor GroenLinks omdat Grondel zelf vertrekt.