Saan

Saan Diemen ziet winst flink dalen

Koninklijke Saan in Diemen heeft vorig jaar een nettowinst behaald van 1,092 miljoen euro. Dat is ruim 30 procent minder dan de 1,584 miljoen van een jaar eerder. De omzet kwam wel een kleine miljoen hoger uit op 30,6 miljoen euro. Het aantal personeelsleden daalde met 20 naar 199 FTE’s.
Algemeen directeur Rutger Alferink: ‘’Met name de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en de drukkende marges op inhuur omzet waren de oorzaak van de daling van het bedrijfsresultaat. De in 2016 gemaakte keuze om ons volledig te focussen op de kernactiviteiten – Kraanverhuur, Industriële Verhuizingen, Verhuizingen en Saan Trucking – is een juiste keuze gebleken. In 2017 is de omzet Saan Trucking fors gestegen. De bezetting was beter dan het voorgaande jaar. Bij de Kranen is er een lichte daling in de omzet, mede door de verkoop van een aantal grote kranen en personele ontwikkelingen. De activiteit Industriële verhuizingen kende een stijging van de omzet, als gevolg van een nieuwe strategische koers die begin 2017 werd ingezet. Bij Verhuizingen heeft daling van de omzet doorgezet door de versobering in deze markt.’’