Parkeerwachten

Niet meer parkeerwachten na uitbreiding blauwe zone

De uitbreiding van de parkeerzone met Spoorzicht, Buitenlust en een deel van Diemen-Zuid, die vandaag 1 mei ingaat, leidt er in eerste instantie niet toe dat er ook meer parkeercontroleurs komen. In Diemen worden die parkeerwachters, in dit geval buitengewoon opsporingsambtenaren of BOA’s, geleverd door een extern bedrijf. De gemeente heeft met dat bedrijf besproken welke gevolgen de uitbreiding van de parkeerregulering in Diemen – eerder al in de kantorenwijk Bergwijkpark Zuid – heeft voor de aandacht in de blauwe zone en de trefkans van controle in het betaald parkeren gebied, aldus een woordvoerster. De conclusie is dat er niet meer controleurs bij hoeven te komen. Ook het digitaliseren van de handhaving draagt bij om in minder tijd meer kentekens te kunnen controleren, voegt zij er aan toe.