Nuonweg

Nuonweg kan in 2020 open voor autoverkeer

De Overdiemerweg langs de Nuon-centrale en achter de Maxis, ook bekend als de Nuonweg, gaat vermoedelijk in 2020 weer open voor autoverkeer. Dat staat in een Mobiliteitsplan voor IJburg/Zeeburg van de gemeente Amsterdam. De gemeenteraad van Diemen heeft in september 2017 al ingestemd met de openstelling. Dat betekent dat automobilisten van en naar IJburg de Maxis weer rechtstreeks kunnen bereiken maar ook een nieuwe doorgaande route krijgen naar de A1. De parallelweg langs de A1 wordt tegelijk gesloten voor alle autoverkeer in beide richtingen. Verkeer vanuit Diemen naar de Maxis moet dan ook over de Nuonweg. Omdat het autoverkeer in dit gebied zal toenemen, wordt er een aparte fietsbrug aangelegd naast de ophaalbrug bij de Maxis. De gemeente Amsterdam gaat bovendien de fietsoversteek van de Fortdiemerdamweg naar de Overdiemerweg in de gaten houden.