Verkeersexamen

Scholieren Diemen doen verkeersexamen

264 leerlingen van de groepen 7 en 8 van de zes Diemense basisscholen doen dinsdag en vrijdag verkeersexamen. Dat is georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland. Het startsein werd dinsdagochtend bij Noorderbreedte in Diemen-Noord gegeven door burgemeester Erik Boog: ”Voorheen deden de kinderen uit Diemen verkeersexamen in Amsterdam. Het is goed dat het examen nu in Diemen wordt georganiseerd; het is belangrijk dat leerlingen in hun eigen, bekende omgeving leren fietsen en de theorie toepassen. Zo worden zij vertrouwd met de regels en het verkeer en zijn ze voorbereid om de komende jaren zelfstandig naar bijvoorbeeld de middelbare school te fietsen. Gelukkig wordt er op de scholen in Diemen ook aandacht geschonken aan theoretische en praktisch verkeerseducatie, zoals fietslessen of dode hoek lessen”. Tijdens het VVN praktisch Verkeersexamen wordt getoetst of de leerlingen de theorie goed kunnen toepassen in het echte verkeer. Leerlingen mogen alleen op een van te voren goedgekeurde fiets meedoen. Langs de route staan vrijwilligers die -aan de hand van een controlelijst- beoordelen of de leerlingen goed handelen.