Muiderstraatweg

Ruimte voor tram op nieuwe Muiderstraatweg

In Diemen nadert de nieuwe Muiderstraatweg tussen het spoorwegviaduct en de Provincialeweg bij MacDonalds zijn voltooiing. Vorig weekend is de laatste asfaltlaag aangebracht en nu worden nog een aantal kleinere voorzieningen afgewerkt. Bij de kruising met Polderland zijn ook verkeerslichten geplaatst, mede om de uitrit van de tram vanaf de eindlust te beveiligen. In de middenberm is niet alleen een spoor aangelegd voor trams van en naar de GVB-werkplaats aan de Provincialeweg maar is ook voldoende ruimte vrijgehouden voor een tweede tramspoor. De gemeente houdt op die manier rekening met een eventuele doortrekking van lijn 9 (binnenkort lijn 19) naar Diemen-Zuid, IJburg of andere bestemmingen. Later dit jaar wordt de kruising van de Muiderstraatweg en de Prins Bernhardlaan veranderd in een rotonde.