Buitenlust

Buitenlust zet acties tegen bouwplannen op

De bewonersvereniging van de wijk Buitenlust in Diemen gaat actie voeren tegen de plannen om op het speelveld bij de wijk een flatgebouw van vier verdiepingen met 40 woningen te bouwen. Het bestuur gaat maandagavond samen met de meest betrokken bewoners in kaart brengen welke stappen te nemen zijn om de plannen van de gemeente tegen te houden. De bewoners gaan er van uit dat een wijziging van het bestemmingsplan nodig is om het project te realiseren. Dat zou de nodige wettelijke mogelijkheden bieden om bezwaar aan te tekenen. Verder vinden ze dat het huidige speelveld een essentiƫle voorziening is voor de jeugd in de wijk. Ook vrezen ze voor schade aan hun woningen en voor verkeers- en bouwoverlast. Eerder al hebben vrijwel alle bewoners van de wijk een petitie tegen het project ondertekend. De gemeente wil op het speelveld sociale woningen bouwen om die vervolgens bij voorkeur aan woningzoekenden uit Diemen toe te wijzen.