de Sniep

Boog legt gebiedsverbod op na schietincident

Na de beschieting van een woning in Plantage de Sniep in Diemen waarbij ook een handganaat is aangetroffen, heeft burgemeester Boog een gebiedsverbod opgelegd aan de mannelijke hoofdbewoner van het getroffen huis. Boog: β€œHet is een zeer heftig incident met veel impact voor alle betrokkenen. Op basis van de bevindingen in de rapportage van de politie heb ik besloten om een gebiedsverbod op te leggen aan de hoofdbewoner. Deze persoon zien wij namelijk als potentieel doelwit. De veiligheid voor de buurt staat voor mij voorop en het is verstandig als de bewoners van het huis elders verblijven. Daarmee kan ook de rust in de buurt snel terugkeren. Sluiting van de woning is juridisch niet mogelijk, een gebiedsverbod voor de direct betrokkene wel.” Boog is vrijdagmiddag zelf naar de buurt gegaan om met geschrokken bewoners te spreken.
De politie kreeg vrijdagochtend omstreeks 03.15 uur meerdere meldingen van een beschieting. Bij aankomst was te zien dat er gaten in de ramen zaten. Ook trof de politie een handgranaat aan voor de woning. De handgranaat is door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onschadelijk gemaakt en in beslag genomen voor nader onderzoek. In het Flevopark is later een uitgebrande scooter gevonden. De politie kijkt of deze mogelijk betrokken is geweest bij het incident. De politie verzoekt getuigen of anderen met informatie contact op te nemen via 0800-8844 of meld misdaad anoniem.