Wereldfestival 2018

Tweede Wereldfestival Diemen op de agenda

Het Daarom Diemen Wereldfestival wordt op zondag 8 juli voor de tweede keer gehouden, weer op het Van Markenplantsoen. Van 12 tot 22 uur zijn er talrijke optredens van bekende Nederlanders, dans- en kindergroepen en anderen uit Diemen en van elders. Bij kraampjes zijn hapjes en drankjes te koop uit verschillende culturen maar kunnen ook producten worden gekocht uit alle windstreken. Het Wereldfestival wordt gesponsord door een aantal Diemer bedrijven en instellingen. Het evenement wordt ook dit keer georganiseerd door de Stichting Roots and Wings die als doel heeft het bijeenbrengen van verschillende culturen binnen de samenleving en het bevorderen van de onderlinge saamhorigheid tussen de verschillende culturen, door middel van het organiseren van evenementen en culturele activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen.