minder boetes

Minder boetes in blauwe parkeerzones Diemen

De handhavers voor het parkeren in Diemen hebben vorig jaar 942 keer een parkeerbon – een zogenaamde Aankondiging van Beschikking of AvB’s – uitgeschreven voor het overschrijden van de parkeertijd of niet gebruiken van de blauwe kaart in de blauwe zones van Diemen. In het voorafgaande jaar deelden de parkeerpolitie nog 1.292 van die parkeerboetes uit. Daarnaast werden afgelopen jaar in de blauwe zone gebieden ook 51 AvB’s uitgeschreven voor fout parkeren terwijl dat er in 2016 nog 92 waren. In de betaald parkeren zones in het centrum van Diemen schreven de parkeerwachters vorig jaar 1.745 bonnen – naheffingen – uit. Dat waren er meer dan de 1.686 van 2016. In het vergunningengebied ging het om 394 van die naheffingen in 2017 en 283 in 2016. Die gegevens zijn desgevraagd verstrekt door een woordvoerster van de gemeente.