pinpasfraude

Oudere vrouwen in Diemen slachtoffer pinpasfraude

In Diemen zijn twee oudere vrouwen het slachtoffer geworden van pinpasfraude. Het eerste geval deed zich 19 mei, toen twee vrouwen geld opnamen bij Albert Heijn in het winkelcentrum. Ze deden dit met een pinpas die eerder die dag was gestolen van een oudere vrouw. De pincode werd afgekeken terwijl de vrouw afrekende bij een schoenenwinkel in het winkelcentrum. Even later nam het tweetal ook geld op bij de Rabobank pinautomaat. Op 13 juni rond half vier namen wederom twee vrouwen geld op bij die automaat. Die pas was van een oudere vrouw die even tevoren bij de automaat had gekeken hoeveel geld er nog op haar rekening stond. Vervolgens merkte ze dat haar tas openstond en haar portemonnee was gestolen. Het is niet duidelijk of de zaken met elkaar te maken hebben en of het om dezelfde vrouwen gaat. ‘’Het is natuurlijk wel opvallend dat dit in een maand tijd in dezelfde omgeving twee keer gebeurt, maar dat wil niet zeggen dat dezelfde mensen hier ook per se verantwoordelijk kunnen zijn,’’ aldus een woordvoerder van de politie in het AT5-opsporingsprogramma Bureau020. Mensen die een of meerdere van de vrouwen herkennen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.