BusbaanDZ-

Meerderheid tegen open busbaan in Diemen-Zuid

Bij de gemeente Diemen zijn 31 reacties binnengekomen tegen openstelling van de busbaan in Diemen-Zuid voor alle autoverkeer. Veel bezwaarden stellen dat de bestaande woonwijk Diemen-Zuid de problemen van de nieuwbouwwijk Holland Park op moet lossen. Openstelling van de busbaan draagt volgens een aantal klagers niets bij aan een betere verbinding tussen die nieuwe wijk en de rest van Diemen, één van de redenen waarom B&W de busbaan wel open willen. Bovendien wordt gesteld dat de Ouddiemerlaan (de aansluitende route naar het centrum) meer verkeer niet aankan. Aan de andere kant waren er 17 voorstanders van openstelling. Zij vinden onder meer dat het verkeer en de lasten zo beter worden verdeeld over Diemen-Zuid en over de beide bruggen. Bovendien zou de Boven Rijkersloot nog drukker worden als de busbaan gesloten blijft voor auto’s. B&W van Diemen hebben eerder besloten om voor Diemen-Zuid alleen een variant uit te werken met een opengestelde busbaan in combinatie met 30 km zones.