overlast RK-Laan

Leefbaaar Diemen: overlast Rode Kruislaan onhoudbaar

Leefbaar Diemen heeft in een brief aan de burgemeester gevraagd permanent politietoezicht in te stellen bij de studentenflats aan de Rode Kruislaan om de ernstige overlast van hangjongeren onder controle te krijgen. De raadsfractie van Leefbaar Diemen heeft een bezoek gebracht aan de bewonersvereniging om de problemen te bespreken. ‘’Sinds ruim een half jaar wordt het parkeerterreintje aan de Rode Kruislaan door auto’s en scooters bezocht door voornamelijk jonge mannen. Op het – overigens privé terrein – wordt er drugs gebruikt en een ontiegelijke rotzooi achterlaten. Ook is er geluidsoverlast en worden er mensen lastig gevallen. Dit gedrag vindt tot diep in de nacht plaats. De bewoners zijn bang om er iets over te zeggen omdat ze zich bedreigd voelen. De laatste tijd worden er ook bommen door het gespuis tot ontploffing gebracht in vuilnisbakken en onder straatmeubilair. Dit gedrag is volkomen onacceptabel omdat vorig jaar een ramp heeft plaatsgevonden waaraan een ontploffing vooraf ging,’’ schrijft Leefbaar Diemen aan burgemeester Boog en loco-burgemeester Nuijens. De partij vraagt de gegevens van de personen die overlast geven op te nemen en ‘te zorgen dat zij wegblijven.’ Leefbaar Diemen wijst er daarbij op dat ook op veel andere plaatsen in de gemeente sprake is van overlast door jongeren.