Nieuwe Tram

GVB gaat oude trams ook op lijn 19 (Diemen) vervangen

Het GVB gaat de oudere trams, ook die sinds de komst van Lijn 19 door Diemen rijden, de komende jaren vervangen. Het GVB heeft 63 trams (met een optie tot 60 extra trams) besteld bij de Spaanse fabrikant CAF die vanaf volgend jaar in gebruik moeten komen. De nieuwe voertuigen zullen de oudere modellen geleidelijk vervangen, onder meer op de nieuwe Amstelveenlijn. Vanaf 2019 stromen in Amsterdam druppelsgewijs de nieuwe 15G-trams in. Medio 2021 zijn dan alle 63 bestelde trams geleverd en zullen de 11G/12G trams -waaronder die op Lijn 19 – geleidelijk vervangen worden door Combino’s en 15G trams, beide lage vloertrams. Dat heeft een woordvoerster van het GVB desgevraagd meegedeeld.
Diemerkrant.nl heeft in een eerder bericht ten onrechte gesteld dat de trams die op Lijn 19 rijden meer lawaai zouden maken dan die van de opgeheven Lijn 9. Uit reacties van lezers is gebleken dat het omgekeerde het geval is.