Overval

Huurder moet huis Diemen- Noord uit om wietteelt

Een huurder van een woning aan de Apollovlinder in Diemen-Noord moet die woning verlaten nadat er in juni een professionele wietplantage werd aangetroffen. Dat blijkt uit een bericht van burgemeester Erik Boog van Diemen op Twitter. ‘’Ook deze woning komt vrij voor bewoning door een nieuwe, rechtmatige huurder,’’ aldus Boog. De verdachte van de wietplantage wordt verder vervolgd, voegt hij er aan toe. Boog schrijft het oprollen van de illegale wietplantage toe aan de goede samenwerking tussen de gemeente en de politie van Diemen. De afgelopen maanden worden in Diemen herhaaldelijk illegale wietpantages ontdekt, zowel in woningen als in bedrijfspanden op de industrieterreinen. In een aantal gevallen heeft Boog die panden voor geruime tijd laten verzegelen.