afvalberg HP

Afvalberg bij nieuwe flats Holland Park Diemen

Bij de pas opgeleverde woningen van Blok 16 in de nieuwbouwwijk Holland Park in Diemen ontstaan weer grote stapels afval. Hoewel afvalproblemen zich ook elders in Diemen regelmatig voordoen, is op deze locatie sprake van een ware afvalberg. Veel bewoners zijn tegelijkertijd bezig met de inrichting van hun nieuwe huis en hebben daardoor veel verpakkingskarton en ander afval. Ook bij andere blokken in Holland Park doet dat probleem zich regelmatig voor. Bewoners van de nieuwe woningen hebben herhaaldelijk de problemen gemeld bij de gemeente Diemen en afvalbedrijf Meerlanden, ook al omdat de enige toegangsweg naar het nieuwe complex geblokkeerd dreigde te raken. Meerlanden stuurde uiteindelijk zaterdagmorgen een grote vrachtwagen om de berg te verwijderen.