Brievenbus weg

Helft brievenbussen in Diemen verdwijnt

PostNL gaat 16 van de bestaande 32 brievenbussen in Diemen weghalen. In Diemen-Centrum verdwijnen zes brievenbussen, in Zuid vier en in Diemen-Noord eveneens vier. De maatregel wordt tussen 10 september en begin oktober uitgevoerd. Als een brievenbus vervalt wordt dat er minimaal drie weken van tevoren op aangegeven.
De reden voor de aanpassing is dat we in Nederland steeds minder post versturen, stelt PostNL. ‘’Brievenbussen die weinig worden gebruikt, verwijderen of verplaatsen we naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.’’ In Diemen wordt echter geen enkele brievenbus verplaatst. Bij de nieuwe indeling hebben belangenorganisaties de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen op de plannen in Diemen. ‘’Gezamenlijk is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Brievenbussen bij zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan,’’ legt PostNL uit.