hoogbouw nee

Actiegroep wil Tiny Forest op hoek Arent Krijtstraat

Het Diemense Comité Hoogbouw Nee wil dat er een zogenaamd Tiny Forest of kleine bospartij komt op de hoek van de Arent Krijtstraat en de Hartveldseweg in het centrum van Diemen. Dat terrein ligt al maanden braak nadat er eerder na jarenlange leegstand een kantoorgebouw is gesloopt. Hoogbouw Néé heeft vorig jaar met voorlopig succes actie gevoerd tegen een 12-verdiepingen hoog flatgebouw op deze locatie. Projectontwikkelaar AM wil er echter nog steeds een appartementencomplex, nu van zeven tot acht verdiepingen, realiseren. Hoogbouw Nee stelt dat de afgelopen 12 jaar de ‘Arent Krijtstraat 1’ al een Tiny Forest is geweest en nu ‘ondanks verzet van omwonenden dreigt te vervallen in een enorme beton constructie’. De groep vraagt raadsfracties die eerder voor een motie over Tiny Forest in Diemen stemden hun initiatief te steunen.