Tankstation De Blokhut in Diemen is nu Esso

Tankstation De Blokhut aan de Muiderstraatweg in Diemen is deze week omgebouwd van Texaco naar Esso. Het werk aan het tankstation bij bedrijventerrein Stammerdijk is maandag begonnen en was vrijdag volledig afgerond. De verandering vloeit voort uit het besluit van de internationale energiebedrijven EG Group en ExxonMobil om in het kader van hun samenwerking alle 650 Texaco en Firezone benzinestations in de Nederland en België verder te laten gaan onder het merk Esso. In dat kader zijn deze week ook de benzinestations in Haarlem en Zaandam verbouwd. Tankstation de Blokhut in Diemen stamt uit het eind van de jaren dertig van de vorige eeuw en is daarmee het oudste nog functionerende tankstation van Nederland. Vanwege die unieke geschiedenis staat het gebouwtje ook op de monumentenlijst.