leerlingenvervoer

Dag voor kinderburgemeesters in Diemen

Diemen is op zaterdag 6 oktober gastheer voor de Landelijke Dag voor Kinderburgemeesters 2018. De Diemer kinderburgemeester Nilaya Holwijn en burgemeester Erik Boog ontvangen dan een delegatie van kinderburgemeesters uit heel het land in het gemeentehuis. Zij worden begeleid door een afvaardiging uit de betreffende gemeente. Het is de derde keer dat er een landelijke dag voor kinderburgemeesters wordt georganiseerd. Deze aflevering staat in het teken van ontmoeten en het uitwisselen van ideeën. Ook wordt er gewerkt aan een plan voor elke gemeente waar een Kinderburgemeester actief is. Gekeken wordt hoe kinderen die extra hulp nodig hebben in die gemeente beter ondersteund kunnen worden. Verder wordt het belang van kinderrechten onder de aandacht gebracht door Kinderrechten.nu. De dag eindigt met een workshop “Vloggen” zodat de kinderburgemeesters straks hun lokale initiatief en het proces daar naar toe op beeld kunnen zetten. De presentatie is in handen van acteur, presentator en zanger Tim Douwsma.