Overval

Handgranaat Diemen vermoedelijk bij verkeerde flat

De handgranaat die eind augustus explodeerde op de eerste verdieping van het flatgebouw Beukenhorst in Diemen-Zuid was vermoedelijk bedoeld voor een woning op een andere etage. Op de eerste verdieping woont niemand die in verband kan worden gebracht met het criminele circuit, blijkt uit het onderzoek. ‘’Ontzettend knullig,’’ noemde een woordvoerder van de politie dat dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht dat aandacht besteedde aan het incident in Diemen. Er lagen op het moment van de ontploffing tientallen mensen te slapen op de eerste etage, waaronder een kind, bleek uit het politieverslag. ‘’Het is een wonder dat er geen slachtoffers zijn gevallen,’’ zei de woordvoerder dan ook. De politie tast nog steeds in het duister over de dader of daders. Daarom is nu een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor degene die met de gouden tip komt.