Diemen Rochdale

Rochdale is 34,5 miljoen kwijt aan verhuurderheffing

Woningcorporatie Rochdale, die ook in Diemen op grote schaal actief is, heeft 34.550.717 euro aan verhuurderheffing over moeten maken aan Den Haag. Dat staat gelijk aan twee maanden huur per sociale huurwoning per jaar. Dit bedrag plus andere belastingen loopt de komende jaren op tot 70 miljoen per jaar ofwel vier maanden huur per woning, meldt Rochdale op Twitter. ‘’Ten koste van nieuwbouw en renovatie sociale huurwoningen,’’ roept de corporatie daarbij uit. Voor een andere woninginstelling, Stadgenoot, bedroeg de rekening voor de verhuurderheffing 31.259.676 euro. ‘’Woningschaarste betekent hogere WOZ-waarden en een hogere heffing en dus minder investeringen terwijl meer bouwen iedere bedoeling is,’’ stelt Stadgenoot daarbij.