OBA naar Omval

Diemen investeert 51 miljoen in nieuwe voorzieningen

De gemeente Diemen gaat in de periode van 2019 tot en met 2022 ruim 51 miljoen euro investeren in nieuwe voorzieningen, meldt B&W in de begroting voor volgend jaar. Daarbij gaat het onder meer om de verhuizing van de openbare bibliotheek van het Wilhelminaplantsoen naar De Omval die daadwerkelijk staat ingepland voor na 2019. Verder wordt geïnvesteerd in vernieuwing en uitbreiding van sportaccommodaties, waaronder de bouw van een tweede sporthal. Vanaf 2020 wordt er ook geïnvesteerd in nieuwe onderwijsvoorzieningen zoals een basisschool  voor Bergwijkpark – ter vervanging van het bestaande gebouw van het Atelier in Diemen-Zuid – en een middelbare school als dependance van Open Schoolgemeenschap Bijlmer. Op het gebied van vervoer wordt er vanaf 2021 gestart met de bouw van de spooronderdoorgang aan de Ouddiemerlaan.