Zwaar werk voor nieuwe rotonde in centrum Diemen

De werkzaamheden aan de rotonde op de kruising van de Prins Bernhardlaan en de Muiderstraatweg in Diemen zijn in volle gang. Vrijdag is asfalt aangebracht voor de verbindingsweg tussen de Prins Bernhardlaan en Plantage de Sniep. De aanleg van de rotonde zal tot eind januari duren.

Vanaf maandag 1 oktober kan autoverkeer op de Muiderstraatweg vanaf de ophaalbrug op de kruising met de Prins Bernardlaan niet meer linksaf slaan. Automobilisten wordt aangeraden via de Arent Krijtstraat te rijden. Van 1 oktober tot en met 24 december rijdt buslijn 44 richting Diemen-Noord ook om. De bus slaat vanaf de Diemerbrug linksaf om via de Hartveldseweg, Arent Krijtstraat en Wilhelminaplantsoen de bestaande route op de Ouddiemerlaan te bereiken. De haltes Nic.Lublinkstraat, Sporthal en Prins Bernhardlaan vervallen maar Lijn 44 naar Diemen-Noord stopt wel aan de tramhalte Schoolstraat. Richting Station Bijlmer blijft de bus de bestaande route rijden.