de Sniep

Nieuwkomers de Sniep willen straten open

De kopers van nieuwe woningen aan Pontveer en Kriekenoord in Plantage de Sniep in Diemen willen dat de twee andere dwarsverbindingen in de wijk, de Trekschuit en de Wissel, toch open gaan voor autoverkeer. De gemeenteraad besloot eerder dit jaar na een handtekeningenactie en inspraak van bewoners van de Trekschuit en de Wissel die twee straten voorlopig afgesloten te laten. Nieuwkomers op Pontveer vinden echter dat ze daarvan niet op de hoogte zijn gesteld en daardoor ook niet tijdig een tegengeluid konden geven. Ze vrezen vooral dat er door de maatregel een behoorlijke verkeerstoename kan ontstaan op Pontveer en een deel van Kriekenoord. De bewoners van deze straten zijn daarom een petitie gestart om de Trekschuit en de Wissel toch open te stellen voor doorgaand autoverkeer.