Tramrails door Diemen worden vernieuwd

Op de Muiderstraatweg in Diemen wordt, aangrenzend aan de werkzaamheden voor een nieuwe rotonde, ook hard gewerkt aan de vernieuwing van de tramrails. Omwonenden zijn al door de gemeente gewaarschuwd dat dat werk met de nodige geluidshinder gepaard gaat. Tramlijn 19 rijdt momenteel stapvoets langs de werkers maar komt van zaterdag 20 tot en met dinsdag 23 oktober helemaal niet naar Diemen. Het GVB zet dan tussen de Brinklaan en het eindpunt bij De Sniep vervangende bussen in die voor zover mogelijk stoppen bij de normale tramhaltes. Vanwege het werk aan de rotonde en tramrails is de Muiderstraatweg vanaf de Prins Bernhardlaan richting Amsterdam gestremd voor alle verkeer. Automobilisten moeten omrijden door Diemen terwijl langzaam verkeer omrijdt via de Burg. de Kievietstraat. In de andere richting is de weg al verschoven zodat autoverkeer daar door kan rijden.