Punt de Sniep

Diemen ‘niet blij’ met mini-houtcentrale Punt de Sniep

Diemen is niet blij met de bouw van een warmtekachel, een soort minicentrale die wordt gestookt op houtpellets, bij het nieuwbouwproject op Punt de Sniep vlakbij het centrum van de gemeente. Dat stelt wethouder Jorrit Nuijens (GroenLinks) van milieu en duurzaamheid op Twitter. Volgens Nuijens ‘past de warmtekachel – onbedoeld – binnen de toenmalige tendervoorwaarden. Er is dus van geleerd dat we daarin ook moet schrijven wat er per se niet mag want blij zijn we er niet mee.’ Hij reageert daarmee op opmerkingen van onder meer Ons Diemen. De plannen voor het project met 220 woningen voor Punt de Sniep zijn al geruime tijd voordat Nuijens aantrad als wethouder in Diemen goedgekeurd. Ontwikkelaar ABC Concept spreekt daarbij van ‘een zeer hoge ambitie wat betreft duurzaamheid’.