Plantage de Sniep: Trekschuit wel, Wissel niet dicht

De Trekschuit in Plantage de Sniep in Diemen blijft voorlopig afgesloten voor doorgaand autoverkeer tussen Kriekenoord en de Muiderstraatweg. De langsparkeerplaatsen aan De Trekschuit blijven wel vanaf de Keulse Vaart toegankelijk. Op dit moment is De Trekschuit al met tijdelijke maatregelen ontoegankelijk vanaf de Muiderstraatweg. De Wissel, waar bewoners eveneens om een afsluiting hadden gevraagd, blijft echter open voor auto’s. Dat hebben B&W van Diemen besloten. Bewoners van zowel De Trekschuit als De Wissel hadden deze zomer als inspreker bij de gemeenteraad gevraagd beide straten te ‘blokkeren’ voor doorgaande auto’s maar daar willen B&W voor De Wissel niet aan omdat daar nieuwe woningen worden opgeleverd en ook de parkeerplaatsen inclusief een stallingsgarage met 50 plaatsen bereikbaar moeten zijn.  Over een jaar of twee, als naar verwachting de verdere nieuwbouw in dit deel van de wijk is opgeleverd, wordt opnieuw bekeken of ook De Trekschuit opengesteld dient te worden.