Veiligheid Diemerplein

Koopavond Diemerplein loopt uur eerder af

Bij verreweg de meeste winkels in winkelcentrum Diemerplein die op vrijdagavond nog open zijn, duurt die koopavond nog maar tot acht uur. Winkels als Hema, Action, Etos, Blokker, Bruna, Puttmann Juweliers en Van Haren sluiten niet meer om negen uur maar een uur eerder. Ook de SNS Bank is wel open maar eveneens tot acht uur. Miss Etam, één van de recentere nieuwkomers in het centrum van Diemen, heeft de koopavond helemaal afgeschaft. De drie in Diemerplein gevestigde opticiens en Expert zijn niet op vrijdagavond open terwijl ook zaken als Primera, de bakker, de slager of visboer hun deuren op vrijdag gewoon om zes uur sluiten. De beide supermarkten en Kruidvat zijn echter wel tot negen uur geopend. Op de informatieborden van Diemerplein staat wel nog altijd vermeld dat de koopavond op vrijdag tot negen uur duurt.