DaaromDiemen

‘DaaromDiemen is lekker dubbelzinnig’

‘’DaaromDiemen, de leus waarmee Diemen zichzelf aanprijst, is lekker dubbelzinnig,’’ schrijft Het Parool in een beschouwing over gemeentelijke leuzen naar aanleiding van de discussie over de letters Iamsterdam. ‘’Daarom is geen reden, zeiden we vroeger. Als je van de trap af valt, dan ben je snel beneden. Maar Diemen vindt dat deze leus zelfbewustzijn uitstraalt (‘Daarom!’). Het is ook lekker dubbelzinnig, zo legt de gemeente voor de zekerheid nog maar even uit op de website: ‘Daar, om Diemen.’ De ­gemeente wil er maar mee zeggen dat rond Diemen veel te beleven valt,’’ zegt de Amsterdamse – maar ook in Diemen veel gelezen krant. Het Parool stelt wel dat dat blijkbaar ook geldt voor Barneveld. ‘’Dat heeft de leus Daarom Barneveld. Want: ‘Barneveld is méér dan kip en ei.’’