Diemen schrijft weer brieven voor mensenrechten

Amnesty International groep Diemen-Duivendrecht-Ouderkerk organiseert ook dit jaar weer tijdens de Dag van de Mensenrechten de ‘Write for Right’ brievenactie in het gemeentehuis van Diemen. Op 10 december schrijven mensen over de hele wereld persoonlijke handgeschreven brieven waarin de betrokken autoriteiten wordt gevraagd gewetensgevangenen vrij te laten en om de doodstraf, marteling en discriminatie aan te pakken. Deze brieven geven hoop aan gevangen mensenrechten-verdedigers. Vorig jaar werden er vanuit Nederland maar liefst 173 duizend brieven verstuurd. Dit jaar wordt er geschreven voor acht vrouwen, zoals voor de dertigjarige Atena Daemi uit Iran die zich verzet tegen de doodstraf in haar land en voor Nonhle Mbuthuma uit Zuid Afrika die bedreigd wordt. ‘Write for Right’ wordt die 10e december in Diemen gehouden van 10.00 tot 16.00 uur.