Middelbare school Diemen

Middelbare school in Diemen nog niet zeker

Of er inderdaad een middelbare school komt in Diemen is nog niet zeker. ‘’Krijgt Diemen wel of geen middelbare school? Dat is de vraag die we de komende tijd proberen te beantwoorden,’’ schrijft de gemeente op Facebook in een aankondiging van de informatie-avond die op maandag 19 november wordt gehouden in basisschool Het Atelier in Diemen-Zuid. Uit stukken voor de gemeenteraad blijkt dat de Open Schoolgemeenschap Bijlmer, waar de school in Diemen een dependance van zou worden, pas eind februari volgend jaar definitief besluit of de Diemer plannen door gaan. Dat gebeurt op basis van de aanmeldingen die dan voor de nieuwe school zijn binnengekomen. Een go/no go besluit wordt dan in overleg met de gemeente genomen. Zijn er voldoende aanmeldingen, dan moet de middelbare school voor Diemen in augustus 2019 van start gaan in een tijdelijke huisvesting in basisschool Het Atelier in Diemen-Zuid.