Burgemeester Boog

Aanpak criminaliteit levert 39 woningen in Diemen op

In Diemen-Noord zijn 39 woningen vrijgekomen nadat daar frauduleuze en criminele activiteiten zijn beëindigd in het kader van de Operatie Scheerlicht. Dat heeft burgemeester Erik Boog dinsdagavond meegedeeld tijdens de ondernemersbijeenkomst Vaart in Diemen. ‘’Een opmerkelijk resultaat, die woningen zijn nu weer beschikbaar voor woningzoekenden,’’ aldus Boog die de ondernemers uitgebreid inlichtte over de actie. Operatie Scheerlicht is de grote aanpak door de gemeente, politie, belastingdienst, UWV en andere autoriteiten om ondermijnende criminaliteit in Diemen gericht en op een gecoördineerde manier aan te pakken. Die actie onder leiding van Boog zelf heeft zich eerst geconcentreerd op Diemen-Noord waar een groot aantal criminele en illegale activiteiten zijn opgerold. Gezien de goede resultaten is kort geleden besloten Scheerlicht nu ook in de andere wijken van Diemen uit te gaan voeren. De gemeente zal daartoe een speciale coördinator voor de operatie aanstellen.