Gemeentehuis

Raad behandelt locatie middelbare school Diemen

De bouw van een middelbare school midden in Diemen-Zuid komt op donderdag 22 november aan de orde in de gemeenteraad. Die vergadering begint om 20.00 uur waarna het schoolplan naar verwachting rond 20.40 uur behandeld zal worden. Een inloopavond over de gekozen locatie en de school zelf in basisschool Het Atelier werd maandagavond zeer druk bezocht. Een deel van de aanwezigen sprak zich uit tegen de bouw van een school voor maximaal 800 leerlingen midden in een bestaande woonwijk. De gemeente heeft omwonenden eerder per brief laten weten dat ‘de plek naast het Sportcentrum Wethouder F.B. Duran een goede plek is voor de bouw van een schoolgebouw’. Dat is gebleken uit een haalbaarheidsonderzoek waarbij onder meer is gekeken naar omvang, ligging en bereikbaarheid. De middelbare school komt tijdelijk in leegstaande lokalen van Het Atelier dat naast de locatie voor het definitieve onderkomen ligt.