Veel werkzaamheden in alle wijken van Diemen

Diemen lijkt deze weken aan alle kanten één grote werkplaats. In het centrum wordt gegraven in de Jan Bertstraat, de Raadhuisstraat en regelmatig ook in omliggende straten. Dat zijn de eerste activiteiten voor de grote vernieuwing van de hele wijk tussen de Arent Krijtstraat en de Burg. Bickerstraat. Aan de andere kant van het centrum gaat de aanleg van de rotonde van de Prins Bernardlaan en Muiderstraatweg voorlopig tot door. Verwacht wordt dat dit project in februari afgerond kan zijn. In Diemen-Noord is de renovatie van de wijk Vogelweide hervat met werkzaamheden aan Meerkoet. Tot op heden heeft dat nog geen gevolgen voor buslijn 44. In Zuid gaat het om de Bergwijkdreef die verlaagd en grotendeels omgelegd is. Die weg zal volgens de huidige planning maandag 26 november weer open gaan waarmee ook de 44 hier weer naar de oude route terug zal keren.