Politie Diemen

Politie Diemen/Ouder-Amstel krijgt er twee agenten bij

De politie van het basisteam Diemen-Ouder-Amstel krijgt er twee wijkagenten bij. Zowel Diemen als Ouder-Amstel groeien fors en daarom is de inzet van extra wijkagenten noodzakelijk. Naast Amsterdam zijn dit de enige twee gemeenten in de regio Amsterdam die extra politie krijgen. Burgemeester Erik Boog is tevreden met de uitbreiding: “Het is belangrijk dat er extra inzet komt voor onze gemeenten. Kijkend naar Diemen is er al een forse groei van het aantal inwoners, met name door de bouw van Plantage De Sniep en Holland Park. Daar hoort ook extra toezicht door de politie bij.” Boog vindt echter toch dat er veel meer agenten bij moeten komen in deze regio: ‘’Er is wel geld vanuit het kabinet gekomen voor de politiesterkte, maar dit compenseert nog niet eens de uitstroom en de gevolgen van eerdere besluiten. Per saldo komen er dus nauwelijks politieagenten bij. Daardoor neemt de druk op het politiekorps alleen maar toe, terwijl allerlei ontwikkelingen juist vragen om veel meer extra agenten. Denk aan de terrorismedreiging, de grote toeristenstroom en de verharding van de criminaliteit. Wij blijven als burgemeesters daarom bij het kabinet aandringen op meer politie voor onze regio.”