Wrakkige bootjes langs Weespertrekvaart in Diemen

In de Weespertrekvaart tussen de Venserbrug en de Diemerbrug liggen aan de kant van Diemen Centrum al enige tijd een 15-tal boten, waarvan sommige op eerste gezicht als wrak kunnen worden beschouwd (half gezonken, troep aan boord, ouderdom). Dat constateert de Ouderenpartij Diemen. ‘’Omwonenden hebben ons aangesproken. Er zou zelfs ’s nachts illegaal worden geslapen op de boten’’. De raadsfractie van de OPD vraagt daarom aan B&W welke voorwaarden in Diemen gelden voor het afmeren van een schip? ‘’Voldoen alle boten op deze locatie aan de voorwaarden tot het afmeren? Hebben alle eigenaren een ontheffing?’’ Fractieleider Peter Prins van de Ouderenpartij Diemen wil ook weten hoe de gemeente handhaaft: ‘’Wat gaat u doen om het oneigenlijk gebruik als ligplaats door de eigenaren van de boten te beëindigen?’’