Bouw nieuwe basisschool Diemen kost 14 miljoen

De bouw van een brede basisschool in Holland Park in Diemen-Zuid gaat in totaal 14 miljoen euro kosten. De school, die Het Atelier in Diemen-Zuid gaat vervangen, moet dan plaats bieden aan circa 700 leerlingen, kinderopvang voor rond de 100 kinderen, een peuterspeelzaal en een gymzaal. Het complex wordt daarmee zo’n 5.400 meter groot. De gemeente Diemen had oorspronkelijk 8,5 miljoen euro voor de school begroot maar dat wordt aanzienlijk meer doordat het om een groter gebouw gaat, er meer duurzaamheidseisen gelden en ook de bouwkosten de laatste tijd fors gestegen zijn. Wanneer de school klaar moet zijn is nog niet bekend. De nieuwe Diemer school wordt meegenomen in de ontwikkeling van Holland Park West, de uitbreiding van de nieuwbouwwijk langs de Daalwijkdreef. De bestaande kantoren van onder meer Arq en de Hogeschool Holland in dit deel van Diemen zullen over enkele jaren worden gesloopt.