Meerlanden statiegeld

Recycleplein Diemen niet voor bewoners van IJburg

Het recycle-afvalplein van de gemeente Diemen kan niet dienen als tijdelijke voorziening voor de bewoners van IJburg en Zeeburg in Amsterdam. De Diemer gemeentewerf heeft maar een beperkte capaciteit die is afgestemd op de bevolking van Diemen. Bovendien ligt het te ver voor de bewoners van dat deel van Amsterdam waardoor zij minder geneigd zullen zijn om afval ter recycling weg te brengen. Dat schrijft de Amsterdamse wethouder Marieke van Doornick naar aanleiding van een suggestie uit de raad om ‘Diemen’ in te schakelen zolang wordt gewerkt aan verplaatsing van een Amsterdams afvalplein van de Cruquisweg naar Zeeburgereiland. De wethouder heeft daarover gesproken met Meerlanden en de gemeente Diemen maar vindt het idee ‘niet verstandig’. De gesprekken worden echter wel voortgezet om te bekijken of Diemen ondersteuning kan bieden voor inwoners van de oostkant van Amsterdam die in de nabije omgeving van het recycleplein hier woonachtig zijn, meldt wethouder Van Doornick.